Nakon ispitivanja u policiji Siniša Šakić biće predat Tužulaštvu RS

Siniša Šakić, koji je osumnjičen za učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma 15. maja u Banjoj Luci, predao se danas Graničnoj policiji BiH i nakon saslušanja u policiji RS biće sproveden u entitetsko Tužilaštvo.

“Šakić bi, nakon što bude ispitan u policiji RS, trebalo da bude predat Tužilaštvu RS u roku  24 sata”, precizarala je za Fenu daljnju proceduru u ovom slučaju portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Za Šakićem, koji se predao na graničnom prelazu Donja Gradina, 16. maja je raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ćuluma.

Slaviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjoj Luci, a prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

I Siniša Šakić ima podeblji kriminalni dosje, a još ranije je za njim bila raspisana potjernica  zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma, s kojim je bio u dugogodišnjem sukobu.

MUP RS raspisao je, nakon Ćulumovog ubistva, potragu za dvije osobe koje se dovode u vezu s tim krivičnim djelom izvršenim 15.maja u Dragočaju, kod Banje Luke.

(Fena)