Fudbalski savez BiH: Krajnji rok za nastavak sezone 13. juni

Fudbalski savez BiH vikend 13. i 14. juna naveo je kao krajnji rok za nastavak fudbalske sezone, a da bi se donijela odluka o eventualnom nastavku ili prekidu sezone čekaju se odgovori mjerodavnih entitetskih tijela.

S obzirom na različite informacije mjerodavnih kriznih štabova i različita tumačenja odluka o ublažavanju restriktivnih mjera, Fudbalski savez BiH uputio je pisane zahtjeve prema mjerodavnim entitetskim tijelima, kako bi mogao donijeti odluku o nastavku nogometne sezone.

“Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije koronavirusa u našoj zemlji, Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH odmah će djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja, koja se organizuju pod okriljem krovne kuće fudbala u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

U saopštenju se navodi kako su do sada preduzete sve neophodne aktivnosti, pravne radnje i procedure, te su ispoštovane preporuke UEFA-e i nadležnih tijela, što je preduslov za organizaciju utakmica na bh. stadionima.

“Sve analize pokazale su da početak takmičenja iza vikenda 13./14. 6. 2020. nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (2. 8. 2020.)”, navode iz Fudbalskog saveza BiH.

Premijer liga BiH prekinuta je prije više od dva mjeseca, nakon 22 odigrana kola. U trenutku prekida, na tabeli je prvo Sarajevo s 45 bodova, slijede Željezničar (42), Zrinjski (38), Borac (36), Tuzla City (35) itd.

(Fena)