Premijer Crne Gore: Odluke o otvaranju granica nisu usmjerene ni prema kome

Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je u srijedu da odluka o zatvaranju i otvaranju granica nije usmjerena ni protiv koga.

Naglasio je da će biti sankcionisani svi nasrtaji i pokušaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti Crne Gore, i ocijenio da su ti pokušaji uzaludni.

On je to rekao odgovarajući na pitanje poslanika DPS Dragutina Papovića o odgovoru Vlade na “sve češće pokušaje vanjskih i unutarnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, nezavisnost, demokratiju i građansko društvo Crne Gore”.

“Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcionisani u skladu s Ustavom i zakonom odlučno i efikasno, jer Crna Gora nije ono što je bila prije deset ili 20 godina”, kazao je Marković i dodao da odluke Vlade nisu odluke ni protiv koga, što nije ni odluka o otvaranju granica, prenosi Beta.

U ponedeljak je crnogorski predsjednik vlade Duško Marković najavio da će Crna Gora otvoriti granice sa zemljama u kojima je broj zaraženih manji od 25 u odnosu na 100 hiljada stanovnika, a na listi su se našle: Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Mađarska, Albanija i Grčka.

Nakon što se Srbija nije našla na listi država s kojom će Crna Gora 1. juna otvoriti granicu, srbijanski mediji oštro su u ponedjljak napali crnogorsku vladu, a srbijanska predsjednica vlade Ana Brnabić pozvala je stanovnike Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori.

(Fena)