Herceg: Zbog tehničkih pitanja, produžava se agonija naših preduzetnika

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg prokomentarisao je jučerašnji prekid Skupštine HNK-a, zbog čega nije usvojen rebalans kantonalnog budžeta, ustvrdivši kako se iza poteza Kluba Bošnjaka, koji je povukao pitanje nacionalnog vitalnog interesa tokom rasprave o Zakonu o izvršenju budžeta, kriju neki drugi motivi.

“U trenutku kada je privreda na koljenima i kada se od nas očekuje da konkretnim mjerama pomognemo spasiti radna mjesta, pozivati se na vitalni nacionalni interes oko zakona koji je isključivo tehničke naravi očigledno ima neku drugu dimenziju”, napisao je Herceg u pisanoj izjavi dostavljenoj Feni.

Herceg je dodao kako je tim potezom u pitanje doveden “ogroman napor uložen u izradu ‘korona zakona’ i u izmjene i dopune budžeta za 2020. godinu”.

“Podsjetiću kako je, zbog svih specifičnosti ovog kantona, trebalo nešto više vremena da konačno dobijemo ‘korona zakon’ i sada kada se čeka na njegovu primjenu – što je od istinske vitalne važnosti za našu privredu– Klub bošnjačkih poslanika, pozivanjem na vitalni nacionalni interes, zapravo produžava agoniju naših preduzetnika i njihovih zaposlenika.

Kao predsjednik Vlade, očekujem da prevlada razum i da se ličnee sujete ostave po strani, jer imamo odgovornost i obavezu pred našim građanima i moramo iznaći rješenje i nastaviti započete procese. Alternative nema”, poručio je Herceg.

(Fena)