Zatražen pritvor za sedmoro uhapšenih u akciji “Kristal”

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužilac Odjela III Tužilaštva BiH uputiće prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno 7 osumnjičenih.

Mjera pritvora predložena je za Zlatan Ćuka, rođen 1989. godine u Bijeljini, Milisava Tomića, rođen 1992. godine u Bijeljini, Sinišu Perića, rođen 1986. godine u Tuzli, Dragana Kakuću, rođen 1992. godine u Sarajevu, Srđana Šojića, rođen 1995. godine u Bratuncu, Tijanu Maksimović, rođena 1992. godine u Rumi i Željka Vujića, rođen 1984. godine u Bijeljini, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osobe koje su lišene slobode u policijskoj akciji kodnog naziva “Kristal”, osumnjičene su za krivična djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva.

S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.

M. N.

(NovaSloboda.ba)