Govedarica: Utvrditi ko je odgovoran za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica

Srpska demokratska stranka insistira na odgovornosti svih nadležnih za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica u Republici Srpskoj,kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Očekuje od nadležnih u RS da objelodane ugovor, koji se sad raskida u vezi s tom nabavkom.

“Na taj način će javnost bila upoznata sa svom štetom koja će, opet, biti plaćena iz džepova građana Republike Srpske”, naglasio je Govedarica, saopšteno je SDS-a.

Istakao je da javnost može samo da nagađa o stvarnoj šteti za nabavku pokretne bolnice.

“Znamo da je samo prevoz šatora zvanog pokretna bolnica plaćen 400 hiljada KM, a o drugim štetama možemo samo da nagađamo. Zato je važno da se ugovor objelodani”, ponovio je Govedarica.

Govedarica se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, izrečene na sjednici Narodne skupštine RS, da nije bilo greške tokom vanrednog stanja.

“Možda je Dodik, kad je galamio u svom rastrojstvu sa skupštinske govornice kako nije bilo greške, u stvari izvodio performans i šalio se kao što je rekao za prisluškivanje narodnih poslanika. Izgleda da je politika u stvari skeč, ali neka zna da srpski narod ne voli takve loše fore”, zaključio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

(Fena)