Sergej Trifunović napadnut u centru Beograda

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG), Sergej Trifunović, napadnut je danas ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj u Beogradu, tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Član predsjedništva PSG Pavle Grbović kazao je, za portal Nova S, da je prolaznik Trifunoviću vikao da je “izdajnik” i da mu predsjednik Srbije Aleksandar “Vučić skuplja potpise za listu”.

“Nakon kraće verbalne rasprave, čovjek je Trifunovića udario pesnicom u glavu”, rekao je Grbović i dodao da je Trifunović dobro.

Po njegovim riječima, došla je policija i “sklonila sa strane” čovjeka koji je napao lidera PSG.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su privedena dva lica zbog narušavanja javnog reda i mira u centru Beograda.

U saopštenju se navodi da policije sumnja da je Ž. A. (67), nakon kraće rasprave “udario zatvorenom šakom” Sergeja Trifunovića, a potom je “u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (65) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta”.

Policija je privela i Ž. A. i M.Đ. i obavijestila tužilaštvo koje će odlučiti o daljem toku postupka, piše u saopštenju.

Trifunović je, povodom incidenta, izjavio da je ta situacija “srećom brzo riješena” i pozvao je građane da dođu i da se raspitaju o stavovima PSG-a ili “provedu nedeljno popodne u jednoj dobroj ekipi”.

Trifunović je, u pisanoj izjavi, naveo da je čovjek koji ga je fizički napao “danima dolazio i pokušavao nešto da isprovocira i da napravi incident”, a izrazio je žaljenje što se napad desio, jer kako je rekao, sretni su što imaju priliku da objasne ljudima svoje političke ideje i stvari za koje se bore.