Dogovoreno zajedničko političko djelovanje na lokalnim izborima u Srebrenici

Na sastanku probosanskih političkih partija i članova inicijative “Moja adresa Srebrenica” postignut je dogovor o zajedničkom političkom djelovanju na Lokalnim izborima 2020.

Dogovoreno je da Stranka demokratske akcije (SDA) predloži kandidata za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima.

Obzirom da je Opštinski odbor SDA ranije donio odluku da za kandidata predlaži Aliju Tabakovića, aktuelnog predsjednika kluba Bošnjaka u Vijeću naroda entiteta RS-a, svi okupljeni oko inicijative “Moja adresa Srebrenica” (SDA, SBiH, SBB, PDA, DF i nezavisni odbornici) podržali su taj prijedlog.

Kandidati za načelnika opštine Srebrenica koji su se do sada pojavljivali u javnosti – Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić, Sadik Ahmetović, Begija Smajić, Munir Habibović i Nedib Smajić, na sastanku povukli su svoje kandidature, te dali punu podršku tom prijedlogu.

Očekuje se da taj dogovor podrži i OO SDP-a Srebrenica.

Potpisnici sporazuma su se usaglasili i dogovorili nastup dvije odborničke liste – zajednička lista SDA, SBiH, SBB, PDA i nezavisni odbornici i DF samostalno.

Navedni sporazum će važiti u predizbornom i postizbornom djelovanju za Lokalne izbore 2020.

Takođe je dogovoreno da nosilac zajedničke liste SDA, SBiH, SBB, PDA partija i koalicije bude Hamdija Fejzić, saopšteno je iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica”.

(Fena)