Ovogodišnji Off Road Rally na Blidinju voziće više od 100 takmičara iz Evrope

Nakon duže monotonije izazvane pandemijom koronavirusa na Blidinju će 20. i 21. juna održati veliki spektakl za ljubitelje adrenalina uz miris benzina i žestokih brdskih vožnji limenih četverotočkaša.

Prvu ovogodišnju trku Off Road Rally organizuje prošlogodišnji državni prvak Bosne i Hercegovine “Grand Hercegovina”, koja će i otvoriti sezona off road takmičenja u BiH.

Matej Begić iz Organizacionog odbora trke u razgovoru za Klix.ba naglašava da je ovo prva ovogodišnja trka koja se s nestrpljenjem iščekivala i da će okupiti više od 100 takmičara iz čitave Evrope.

“Kao najbolji klub u državi prošle sezone, Grand Hercegovina ima privilegiju biti organizator ovogodišnje off road trke na Blidinju. Iako je bilo dosta teškoća u organizaciji zbog pandemije koronavirusa, mi smo spremni za veliki spektakl i ja se zaista nadam se da će svi biti zadovoljni ovim događajem”, kaže Begić.

Velike napore su uložili svi članovi organizacije kako bi se trka održala prema svim pravilima koja pripisuje bh. savez.

Takmičenje će se održati u klasama Challenge, Adventure 1, Adventure 2 i Turist.

“Vozi se po službenom pravilniku Off Road Savez BiH tako da je za klasu Challenge obavezan roll bar, kacige, prednje i zadnje vitlo. Za klase Adventure 1 i 2 obavezno je prednje vitlo i kacige”, pojašnjava Begić, uz napomenu da će se Turist klasa voziti odvojeno od ostalih klasa.

Iako će obići predjele Blidinja, Turist klasa će voziti specijalni ispit namijenjen turistima, koji će se bodovati i nagraditi one najbolje. Naglašava da se sprema sadržajan program za sve sudionike, uvjeren kako će ovaj događaj biti jedan od onih koji se čuva u posebnim sjećanjima.

Prijave su još otvorene za sve koji žele učestvovati, a ispunjavaju potrebne uslove za ovaj događaj. Prijaviti se mogu putem maila: grand.hercegovina@gmail.com ili u inbox facebook stranice, a obavezni su navesti ime kluba, klasa koju voze, te dan dolaska i broj osoba.

Kotizacija iznosi 100 KM za one koji dolaze u subotu, dok oni koji dolaze ranije dodatno plaćaju noćenje 30 KM, a sve koji uplate kotizaciju ORK Grand Hercegovina osigurava smještaj i hranu.