Vilić: Nadležne policijske agencije i OSA BiH analiziraju upućene prijetnje Gordani Tadić

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPT BiH) Mirsad Vilić kazao je danas kako je dodatno podignut nivo bezbjednosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice.

“Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je dodatno podigla nivo bezbjednosti štićene osobe, kao i njene porodice”, potvrdio je Feni direktor Vilić, istakavši kako će preduzete mjere i radnje ostati na snazi do daljeg.

Komentarišući pitanje u vezi s prijetnjama upućenim putem društvenih mreža glavnoj tužiteljici Tužilašstva BiH i njenoj porodici, Vilić je precizirao kako nadležne policijske agencije i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA BiH) analiziraju te prijetnje.

Dodao je kako je DKPT BiH u stalnom kontaktu s Ministarstvom bezbjednosti BiH, OSA-om BiH i nadležnim policijskim agencijama, koje su uključene u rad na rasvjetljavanju spomenutih prijetnji.

Informaciju o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici ranije je potvrdio ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić, zbog čega je zatražio hitno reagovanje nadležnih institucija.

U međuvremenu, i iz OSA-e BiH su naveli da su angažovani na istrazi u vezi s ovim slučajem, odnosno na utvrđivanju činjeničnog stanja u povodu spomenutih prijetnji.

(Fena)