Direktor Veleža: Nakon odluke Fudbalskog saveza okrećemo se novoj sezoni

Direktor Fudbalskog kluba Velež Džemil Šoše prokomentarisao je odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH da se prekine nogometna sezona 2019./2020., kazavši kako je tom odlukom konačno prekinuta neizvjesnost.

U Veležovom saopštenju za javnost navodi se kako će se “Rođeni” sada koncentrisati na pripremni period i sklapanje momčadi za sljedeću takmičarsku sezonu, koja bi trebala početi 1. avgusta.

“Cilj FK Velež Mostar od samog starta sezone bio je da izborimo opstanak, a ne da se dovedemo u situaciju da za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH strepimo do posljednjeg kola. Kasnije, kako je sezona odmicala, normalno je da su nam apetiti rasli i sigurno da smo razmišljali i o Evropi. Zadovoljan sam što smo ostvarili naš primarni cilj u povratničkoj sezoni, stabilizovali klub i riješili mnoga dugovanja”, poručio je Šoše.

Dodao je kako Velež u sljedećoj sezoni neće imati nikakav pritisak pod kakvim je klub bio u povratničkoj sezoni, te da će fokus biti usmjeren na slaganje ekipe za Evropu.

Šoše je ovo prilikom čestitao Sarajevu osvajanje naslova prvaka BiH.

(Fena)