Miladinović: SIPA uključena u istragu povodom prijetnji upućenih Gordani Tadić

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je, zajedno s drugim nadležnim institucijama i policijskim agencijama, uključena u istragu povodom prijetnji upućenih glavnoj tužiteljici Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i njenoj porodici.

“Državna agencija za istrage i zaštitu preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja počinilaca tog djela”, kazao je Feni portparol te agencije Luka Miladinović, komentarišući pitanjeu vezi s angažmanom SIPA-e na istrazi tog slučaja.

Podsjetio je kako je SIPA u ponedeljak informisana od  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH) o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH.

Miladinović je dodao kako SIPA postupa u parnerstvu i koordinaciji s drugim nadležnim institucijama i agencijama, uključujući Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH (OSABiH), DKPT i Tužilaštvo BiH.

Direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić u ponedeljak je izjavio kako je, povodom spomenutih prijetnji upućenih putem društvenih mreža, dodatno podignut nivo bezbjednosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice, te da preduzete mjere i radnje ostaju na snazi do daljeg.

(Fena)