Zahvalnica BH Telecomu Direkciji Mostar za doprinos u nastavnim aktivnostima

BH , kao kompanija koja posebnu pažnju usmjerava na aktivnosti društvene odgovornosti, u toku trajanja pandemije i stanja uzrokovanog koronavirusom sprovela je niz aktivnosti, kako bi građanima Bosne i Hercegovine pomogla u prevazilaženju krizne situacije.

S ciljem nesmetanog odvijanja online nastave, BH Telecom je pozvao sve predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima koji nemaju omogućen pristup internetu, kako bi u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima i mrežnim kapacitetima omogućio pristup online nastavi što većem broju učenika.

Na području Hercegovine, besplatan internet obezbijeđen je za više od 200 učenika, odnosno svima onima koji su se javili na poziv. Pristup i korištenje interneta usluga su besplatni dok traje situacija izazvana koronavirusom.

U znak zahvalnosti, Harisa Džaferović, direktorica Osnovne škole Čapljina danas je u prostorijama BH Telecoma uručila zahvalnicu Adilu Šuti, direktoru Direkcije Mostar.

Direktorica Džaferović je istakla kako je ova akcija BH Telecoma bila od velike važnosti za učenike, odnosno pomogla u nesmetanom odvijanju nastavnih aktivnosti.

Adil Šuta, direktor Direkcije Mostar, iskazao je zadovoljstvo što je BH Telecom mogao dati doprinos jačanju obrazovanja mladih u ovim kriznim situacijama.

„Obrazovanje, odnosno jak obrazovni sistem je jedna od glavnih karika u sistemu građenja jakog i zdravog društva“, istakao je Šuta.

(NovaSloboda.ba)