Online upisi na Filozofskom fakultetu SUM-a počinju od 29. juna

Prijave za upise na sve studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršiće se od 29. juna do 11. jula. Upisni postupak za akademsku 2020./2021. godinu, zbog pandemije COVID-19, provešće se na osnovu vrednovanja uspjeha u srednjoj školi, a za Studij logopedije je predviđeno održavanje upisnog postupka 15. jula u 11 sati, a preliminarni intervju održaće se 13. jula u 14 sati.

Kandidati imaju mogućnost predati prijavu za upisni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije preko platforme za online upise, dokumentaciju dostaviti poštom ili predati lično na Fakultet.

Na mrežnoj stranici http://upisi.ff.sum.ba mogu se pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju, kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi. Za sve nedoumice oko upisa i studija kandidatima na pitanja, u kratkom roku, odgovara Sokrat, a rubrika „Pitaj Sokrata“ nalazi se na navedenoj stranici.  

Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskom nivou moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih grupa.

Video prilozi o Filozofskome fakultetu dostupni su i na službenom YouTube kanalu  fakulteta.

(NovaSloboda.ba)