Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

U srijedu, 10. juna, sa početkom u 10 sati, u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” biće organizovan Dan otvorenih vrata (UNMO Open Day). Biće predstavljeno više od 50 studijskih programa na svim ciklusima studija, na kojima modernim i savremenim metodama edukacije studenti stiču naučna i stručna znanja, profesionalne vještine i potrebno iskustvo. Ove godine Univerzitet ponosno predstavlja i nove studijske programe: Kulturalni studiji i bosnistika, Mikrobiologija, Farmacija.

U 2019. Godini, Univerzitet je ponovo uspješno završio proces institucionalne akreditacije, što predstavlja potvrdu kvaliteta i primjenu najviših standarda u edukaciji i radu Univerziteta. Univerzitet značajne napore ulaže i u razvoj infrastrukture kampusa, gdje izgradnjom i kontuniranim održavanjem nastoji da kampus dobije nove sadržaje, prepoznatljiv i znatno ljepši izgled, po uzoru na moderne evropske univerzitetske kampuse. Stvorene su i stvaraju se potrebne pretpostavke ka daljoj transformaciji u moderan evropski univerzitet.

“Poštovani maturanti, danas svjedočite da živimo u vremenu kada nauka podstiče veoma brzi tehnički i tehnološki razvoj, odnosno privredni napredak i poboljšanje standarda, ali s druge strane, u svakom slučaju taj razvoj nije potreban i dovoljan preduslov da nas učini boljim ljudima. Teško je zamisliti život bez knjige. Zato vam ovom prilikom sugerišemo da nastavite školovanje, postanete bolji ljudi – ugledni građani na ponos svoje porodice i društva, ličnosti sa izraženom empatijom i altruizmom. Sigurni smo da ćete u okviru bogate ponude studijskih programa Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru pronaći studijski program po vašoj želji. Radujemo se druženju u okviru Dana otvorenih vrata”, poručuju sa Univerziteta.

(NovaSloboda.ba)