Oslobađanje balasta prošlosti

Pjevačica Lady Gaga konačno je objavila svoj dugoočekivani album “Chromatica”.

Zvijezda se ponovo rađa: Pomoću “Chromatice” Lady Gaga želi se osloboditi balasta prošlosti, od depresije i ovisnosti o drogama. Rezultat je sjajno euforičan plesni album.

Njen šesti po redu studijski album “Chromatica”, prema muzičkom magazinu Billboard, predstavlja letnji dance pop eskapizam, koji nam je svima trebao. “I’d rather be dry, but at least I’m alive”, pjeva Lady Gaga u duetu sa Arianom Grande, “Rain On Me.” U pitanju je vremenski sentiment: ova godina je mnoge od nas natjerala da prepoznamo, iako smo željeli da okolnosti budu drugačije, da bar dišemo i možemo da kontempliramo o novopronađenom osjećaju zahvalnosti”.

U pitanju je univerzalni album, sa ličnom notom. U svakoj himni ljubavi, bola i otpornosti, Gaga je provukla i lične nijanse njene ranjivosti.

Pošto se u Americi situacija sa koronavirusom ne stišava, ona je riješila da uzme stvar u svoje ruke i sama dostavi kopije ovog albuma. Ona je kamionom razvozila CD-ove lokalnim prodavačima, čije radnje rade smanjenim kapacitetima zbog pandemije koronavirusa. Pjevačica je na svom instagramu objavila fotografije iz kamiona, koji je ujedno i velika pokretna reklama za njen album i na taj način oduševila svoje fanove.

Za ovu priliku, Lady Gaga je napravila i posebnu zaštitnu masku, koja je roze boje, na sebi ima šiljke i napisano ime albuma.

“Dostavljam lično “Chromaticu” svakom trgovcu širom svijeta. U svijetu kromatike vrijeme i distanca ne postoje”, napisala je u opisu fotografije.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)