Bivši studenti prenijeli znanja iz struke mlađim kolegama

Alumnisti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održali su u petak online predavanje studentima Studija odnosa s javnošću, pod nazivom ”Dan otvorenih PRozora”.

Predavanje su održali studenti koji su, po završetku studija, pronašli mjesto u struci, a trenutnim studentima pojasnili kako im je znanje stečeno na fakultetu pomoglo u trenutnom radu. Učestvovale su Kiti Iveta (PRiredba Zagreb), Nataša Drinčić (INA d.d. Zagreb), Irena Omejic (Degordian Mostar), Elma Baručija (Boram Sarajevo) i Sanela Tunović (Rent a PR Consulting Sarajevo).

Gostovanje alumnista bila je kruna gostujućih predavanja na Studiju odnosa s javnošću, kojih je u periodu pandemije bilo više od 20. 

”Iz svakodnevne komunikacije sa studentima, došli smo do zaključka kako im predavanja i iskustva iz prakse puno znače, te podstiču studente na angažman i razvijanje vlastite osobnosti, pogotovo u profesiji odnosa s javnošću. Ponosni na naše alumniste, uključili smo ih na ovaj način u nastavu, kao motivaciju sadašnjim studentima, ali i zbog uspostavljanja socijalnih kontakata naših studenata. Nema boljih ambasadora studija od uspješnih alumnista“, naglasila je Maja Marić, sekretar Studija odnosa s javnošću.

Ivona Miletić, zaposlenica agencije Press Clipping iz Zagreba, rekla je kako je izuzetno ponosna što je imala mogućnost prenijeti znanja koja je stekla, ali i dalje stiče, na poslu.

”Čast mi je što sam danas imala priliku svoje iskustvo nakon fakulteta podijeliti sa svojim mlađim kolegama. Nadam se da će savjeti biti od koristi kolegama u budućem radu i traženju posla. Takođe, ovo je bila prilika da se svojim profesorima zahvalim na znanju koje su mi prenijeli tikom studiranja”, rekla je Miletić.

Predavanja stručnjaka, tvrdi Marko Mlikota, predsjednik udruženja studenata odnosa s javnošću PRUMO, samo su nadopuna znanja koja se savladavaju uz redovita predavanja.

”Vođstvo Studija kontinuirano radi na usavršavanju nastavnog procesa. Upravo gostujućim predavanjima eminentnih imena profesije, proširuje se znanje studenata. Ponosan sam i na činjenicu da takva predavanja studenti vrlo rado prihvataju uz, uvijek odličan, odaziv”, rekao je Mlikota.

”Dan otvorenih PRozora” bila je prilika i maturantima da se upoznaju sa Studijem i onim

e što mogu raditi po njegovom završetku.

(NovaSloboda.ba)