Blistava u poslu, suptilna u glumi

Janelle Monae (34) zna iznenaditi i dokazati se u svim performansima, u kojima nastupa. Ova sjajna pjevačica već dugo igra u ligi Madone i Lady Gaga, i poput svojih dviju kolegicaa, i ona zna kako da se postavi na scenu.

Monáe, takođe, zna da film nije maskenbal, a da je gluma suptilna stvar. To je demonstrirala u Arthous hit filmu “Hidden Figures” “Skrivene figure – nepriznate heroine”. Ili u filmu “Moonlight”, koji je osvojio Oscara.

I jedva da su se ljudi navikli na ideju u “Homecomming2”, “Povratak kući 2”, da je ta žena možda bila tvrd vojnik, kad je skočila u prošlost, ispostavilo se da je ona i cool vrhunska advokatica u svijetloplavom poslovnom odijelu, koja zastupa žrtve seksualnog nasilja. A naredni korak, u novoj epizodi, će je pokazati u sasvim novom svijetlu. Otkrit će veze sa tajnom grupom, njenom novom šeficom Audrey i veteranom Walterom Cruzom – oba lika su se već pojavili u prvoj sezoni. I sve više i više učesnika će se pitati, mogu li vjerovati svojim uspomenama.

Šta je stvarnost, šta zavjera?

Ili se radi samo o čudesnom lijeku zvanom amnezija?

Na slikama: Janelle Monáe, 34, inovativna osvajačica chart lista, zna kako se treba predstaviti – blistava u pop poslu, suptilna u glumi.

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)