U Opinama održana akcija čišćenja i uređenja jednog dijela naselja

U mostarskom prigradskom naselju Opine organizovana je akcija čišćenja i uređenja jednog dijela naselja, u kojoj je dvadesetak volontera očistilo dionicu od velikog podvožnjaka do skretanja u 21. ulicu. Između ostalog, očišćen je pojas uz glavnu cestu u naselju, očepljena hidrantna mreža, uređene zelene površine i plato oko velikog podvožnjaka koji je postao novo okupljalište mladih.

Najveći dio posla urađen je na parkingu preko puta preduzeća “Zlatke Vuković”, koji je bio zapušten i zatrpan smećem. Odvezeno je oko 80 kubika smeća i šuta, postavljene su nove klupe, uređen drvored, nasuta granulacija oko drveća.

“Ovim putem, želimo se zahvaliti svima koji su učestvovali u akciji, a posebnu zahvalnost dugujemo firmi HP investing, čiji su bager i kamion radili cijeli dan. Takođe, šut su sa svojim kamionima prevozili su Edin Bašić, Meho Bašić i Adnan Čopelj. Hvala DVD Gradskog područja Jugoistok Mostar-Blagaj na ustupljenom atomizeru, koji nam je uveliko olakšao posao”, kažu vrijedni organizatori.

Volonteri izražavaju nadu da će ih u budućnosti na sličnim akcijama biti duplo više, jer su Opine, kako ističu, naselje svih njih i svi imaju odgovornost prema svojoj lokalnoj zajednici.

U narednom periodu, kako je najavljeno, planira se očisti i ostatak glavne ulice u Opinama, a  od mještana da očiste sporedne ulice u kojima žive, kako bi Opine zablistale u punom sjaju.

(NovaSloboda.ba)