Predsjednistvo BiH traži da VM hitno dostavi Nacrt zakona o budžetu

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici zatražilo od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da hitno dostavi Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, uzimajući u obzir da je raniji rok za dostavu Nacrta budžeta bio 31. maj 2020.godine, saopšteno je iz Službe za odnose  s javnošću Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv upućen članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za učestvovanje na obilježavanju desete godišnjice Brdo-Brioni Procesa, koja će biti održana na Brdu kod Kranja 29. juna 2020. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za učestvovanje, putem videolinka, na 6. summitu predsjednika SEECP-a koji će biti održan 26. juna 2020. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo pokroviteljstvo za Božićne jaslice, koje će biti postavljene na Trgu sv. Petra u Vatikanu za 2020. godinu. Ovom odlukom, Bosna i Hercegovina će po prvi put na ovaj način učestvovati u obilježavanju ovog katoličkog blagdana. Božićne jaslice će na Trgu sv. Petra biti izložene od 10.12.2020. do 06.01.2021. godine.

(NovaSloboda.ba)