Selo kod Leskovca poručilo Vučiću da zbog lažnih obećanja neće izići na izbore

Mještani sela na jugu Srbije poručili su da neće izići na izbore 21. juna, jer su razočarani neispunjenim obećanjima od prije tri godine, kad ih je 95,67 posto glasalo da aktuelni predsjednik Aleksandar Vučić bude izabran za šefa države.

Selo Kukolovce, sedam kilometara udaljeno je od Leskovca, a mještani su kivni na lokalnu i saveznu vlast, koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS), jer su im prije tri godine, u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore, obećali asfaltirati ulice i uvesti uličnu rasvjetu, urediti vodovod i riješiti kanalizaciju, a ni jedno od tih obećanja nije ispunjeno.

Mještani su poručili da zbog tih predizbornih laži neće izaći na ovogodišnje lokalne i parlamentarne izbore 21. juna, prenosi Hina.

Selo Kukolovce postalo je poznato širom Srbije kada je Aleksandar Vučić na predsjedničkim izborima 2017. godine, koji su ponovljeni zbog niza nepravilnosti, na tom biračkom mjestu osvojio 95,67 posto glasova.

“Prije glasanja su pustili ove svjetiljke, a poslije glasanja su ih odmah isključili”, rekla je za agenciju FoNet Jadranka Đokić iz sela Kukolovce.

“Ništa nismo dobili, a sedam kilometara smo od Leskovca”, kaže, navodeći da okolna sela imaju ljuljačke i igrališta za djecu, rasvjetu, asfalt.

“Stalno obećavaju dok ne prođe glasanje… Kako prođe glasanje – svi nas zaborave”, kaže Đokić i konstatuje da je selo “odsječeno od svijeta”.

“Mi u 21. vijeku nemamo asfalt, nemamo (ulično) svjetlo, ništa nismo dobili. Sramota”, požalila se Jadranka Đokić, a slično razmišljaju i njeni suseljani, strahujući da će selo uskoro opustjeti, jer je sve manje djece.

“Sad više ništa ne želimo, nećemo primiti ni izborne kutije. Cijelo selo je saglasno – nema glasanja, jer nas stalno varaju”, poručuju seljani u Kukolovcima.

Jedan od njih, Mića Anđelković, podsjećajući da je 2017. godine na predsjedničkim izborima izlaznost bila 97 posto, kaže za FoNet kako 21. juna “od toga neće biti ništa”, pitajući se “za koga glasati” i “koja je svrha glasanja”.

On je naglasio da mještani svim političarima šalju poruku: “Vi nemate moć, jedinu moć ima narod…Moć je u narodu”.

Opšti izbori u Srbiji bili su raspisani za 26. aprila, ali su otkazani poslije uvođenja vanrednog stanja za 21. juni.

Favoriti su naprednjaci (SNS) aktualnog predsjednika Vučića i njihovi vodeći koalicioni partneri, socijalisti (SPS) šefa diplomatije Ivice Dačića.

Opozicione stranke podijeljene su u dva korpusa – koaliciju Savez za Srbiju koja bojkotuje izbore, te niz opozicionih stranaka, koalicija, pokreta i organizacija, koje očekuju da će ulaskom u parlament uspjeti uzdrmati za sada apsolutnu vlast koalicije predvođene SNS-om. 

(Fena)