Uručena zahvalnica BH Telecom – Direkciji Mostar

Ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK-a dr. sc. Rašid Hadžović uručio je zahvalnicu Adilu Šuti, direktoru BH Telecom – Direkcije Mostar, za izuzetan doprinos u realizaciji online nastave na području Kantona.

Tom prilikom, ministar Hadžović zahvalio je direktoru BH Telecom – Direkcije Mostar Adilu Šuti, na iskazanoj solidarnosti i saradnji u realizaciji kvalitetne online nastave u periodu pandemije virusa COVID-19.

„Kompanija BH Telecom, sa svojim rukovodstvom, je u proteklom periodu još jednom potvrdila da je društveno odgovorna kompanija, koja svojim aktivnostima doprinosi obrazovnom sistemu u našoj državi. Podrška koju je BH Telecom – Direkcija Mostar pružio svim učesnicima u obrazovnom sistemu na području našeg Kantona u periodu pandemije je nemjerljiva i iskreno se nadam da ćemo i u narednom periodu djelovati na tragu dosadašnje saradnje“, kazao je ministar Hadžović.

Kompanija BH Telecom u periodu pandemije virusa COVID-19 sprovela je niz aktivnosti, koje su omogućile nesmetano odvijanje online nastave na području HNK-a.

„BH Telecom ima zadovoljstvo što je, u saradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, omogućio adekvatne uslove za kontinuiran proces izvođenja nastave na području Kantona. U proteklom periodu smo za veliki broj učenika na području Hercegovine obezbijedili besplatan pristup internetu i na taj način napravili sinergiju kako bi ovaj obrazovni sistem na opšte zadovoljstvo funkcionisao za vrijeme pandemije koronavirusa“, istakao je Adil Šuta, direktor Direkcije Mostar.  

(NovaSloboda.ba)