Miletić: Ključ rješenja svih političkih problema u BiH je upravo grad Mostar

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupšitne BiH Zlatko Miletić je u pauzi zasjedanja tog doma izjavio novinarima da je pitanje izbora za grad Mostar vrlo lako riješiti ukoliko se dogovore, uslovno rečeno, dvije političke partije, prije svega SDA i HDZ BiH.

“Kod njih je ustvari ključ u rukama zadnjih 12 godina. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se to pitanje riješi na način da se u čitav taj proces uključe i ljudi srpske nacionalnosti, da taj grad zaista napravimo multietničkim”, naveo je Miletić.

Kaže kako misli da je ključ rješenja svih političkih problema u BiH upravo grad Mostar i „kako njega napravimo mislim da će u budućnosti tako izgledati čitava BiH“.

Delegat u Domu naroda Nikola Špirić je kazao da će SNSD učiniti sve da položaj Srba u Federaciji BiH bude što je moguće snošljiviji i da budu konstitutivan narod.

“Na žalost, oni sada to nisu, ali mi nećemo da zagorčamo odnose, mogući sporazum partnera SDA i HDZ-a. Ali, u svakom slučaju, SNSD se ne drži po strani. Mi ćemo se boriti za poziciju Srba i u Mostaru i u Federaciji BiH”, naveo je Špirić.

(Fena)