Hrvatska policija privela šest osoba zbog transparenta s govorom mržnje

Zagrebačka policija provodi kriminalističko istraživanje nad šest osoba, koje se sumnjiče za izvješavanje transparenta kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Kriminalističko istraživanje provodi se u saradnji s Općinskim državnim tužilaštvom u Zagrebu, saopštilaa je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Policija je u petak izvijestila da je privela četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navodi kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce, koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

Ali, ističu, preduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

”S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje biće uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka”, kazali su u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača, koji drže natpis “J..at ćemo srpske žene i djecu”, uz slovo ‘U’, koje je pretvoreno u ustaški simbol, navodi Hina.

Uz to, mladići koji su stajali na zidiću, na kome piše “Dinamo svetinja”, izvjesili su i zastave HOS-a.

Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, a hrvatski premijer Andrej Plenković istog dana osudio je taj čin.

(Fena)