Tri hospitalizovana pacijenta smještena u Izolacioni blok SKB Mostar

Nakon što je protekle sedmice u Izolacioni blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom korona-virusnom infekcijom, koja je trenutno na terapiji kisikom, tokom jučerašnjeg dana hospitalizovana su još dva pacijenta koji žive u Mostaru, saopšteno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a.

Prvi pacijent je muškarac star 31 godinu. kod koga je korona-virusna infekcija potvrđena tokom vikenda, a druga je ženska osoba stara 24 godine iz  njegove porodice s visokom sumnjom na postojanje COVID-19 infekcije. Budući da je kod oboje došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacioni blok, gdje se provodi dalja dijagnostička obrada.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a za preduzimanje mjera zaštite stanovništva od novog koronavirusa ponovo su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja lične higijene i higijene prostora.

(NovaSloboda.ba)