UEFA potvrdila: Završnica Lige prvaka u Lisabonu od 12. do 23. avgusta

Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) u srijedu je potvrdila kako će se završnica ovosezonske Lige prvaka održati u Lisabonu od 12. do 23. avgusta.

U ponedeljak su klubovi i UEFA dogovorili konsenzus kako će bi Liga prvaka trebala bi biti završena “Final 8” turnirom. te je sastanak IO UEFA-e bio tek formalnost, prenosi Hina.

Do sada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje revanš susrete. Tako bi se dvoboji Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli i Bayern – Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu 7. i 8. avgusta, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrtfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. avgusta, polufinala 18. i 19. avgusta, a finale 23. avgusta. Domaćini će biti stadioni Luz i Jose Alvalade.

Trenutni plan je da se utakmice igraju bez gledalaca, a ukoliko će to epidemiološki uslovi omogućiti, nije isključeno da se dopusti i dolazak gledalaca na stadione.

Završnica Lige Evrope odigraće se na sličan način u Njemačkoj od 10. do 21. avgusta, a gradovi domaćini su Duisburg, Duesseldorf, Gelsenkirchen i Koeln.

(Fena)