Plivački klub Velež nastavlja sa radom

Nakon pandemije uzrokovane virusom COVID-19, Plivački klub Velež počeo je sa svojim redovnim aktivnostima. Plivački treninzi se ponovo izvode na bazenu FPMOZ u Rodoču i Gradskoj banji, dok se kondicioni(suhi) treninzi održavaju na atletskoj stazi u Sjevernom logoru. Uporedo sa takmičarskim dijelom Kluba, sa radom je počela i Škola plivanja, koja je već prvog dana okupila znatan broj polaznika.

Osim toga, priprema se i izvještajno-izborna Skupština kluba. Plivački klub ‘Velež’ je 2019. godinu završio uspješno, kao u poslovnom, tako i u sportskom pogledu.

S obzirom da je period za vrijeme pandemije obustavio rad Plivačkog kluba Velež i stvorio određene probleme, kao uostalom i svim drugim subjektima, u Klubu su odlučni da sa još većim entuzijazmom nastave rad kako bi i 2020. godinu završili na pozitivan način.

Iz PK Velež pozivaju sve prijatelje i dobronamjerne ljude da nam se pridruže i postanu članovi Kluba, kako bi ojačani izašli iz teškog vremena uzrokovanog pandemijom.

Upis u Školu plivanja je u toku, a treninzi se održavaju ponedjeljkom i utorkom u Gradskoj banji na Trgu Musala. Sve informacije možete dobiti putem naših Facebook (PK Velež Mostar) i Instagram (pk.velezmostar) profila kao i telefonskim putem na broj +387 61 528 298.

(NovaSloboda.ba)