Slike dana: Taj čudesni šareni svijet

Život se u pojedinim dijelovima svijeta polako vraća u normalu. Slike dana prethodnih sedmica, na kojima je pretežno dominirala korona kriza u svijetu, lagano prepuštaju mjesto slikama neke drugačije svakodnevice, iako korona kriza još bjesni na pojedinim dijelovima svijeta. Prethodnih dana udarne svjetske vijesti i slike sa demonstzracija širom svijeta povodom ubistva Afroamerikanca Georga Floyda, donekle su u drugi plan potisnule vijesti i slike o korona krizi. 

Ovde jedan mali pogled u taj šareni čudesni svijet.

Na plaži Bournemouth u Engleskoj, ljudi su uživali u prekrasnom vremenu uprkos pandemiji korone.

NASA-in astronaut Doug Hurley oprostio se od supruge i sina u Cape Canaveralu, prije nego što je poletio na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Policajac sa gas maskom gađa suzavcem demonstrante u američkom gradu St. Paul. Protesti je izazvala smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, koja je nastala kao rezultat brutalne policijske akcije.

Vatrogasci se bore s vatrom u Los Angelesu tokom protesta protiv nasilne smrti Georgea Floyda.

U Kronsbergu u Hanoveru, lijepo vrijeme je iskorišteno za puštanje u vazduh trodijelnog zmaja.

“Oprez, konobari prelaze ulicu”, na to ukazuje novi saobraćajni znak u holandskoj opštini Heiloo.

Kupci Ikee čekaju u redu u britanskom gradu Warrington, kako bi krenuli u kupovinu u ponovo otvorenoj švedskoj trgovini namještaja.

U parku “Hakkeijima, morski raj” u Jokohami, jedan posetilac posmatra polarnog medvjeda izbliza, nakon što se zabavni park ponovo otvorio.

Radnici aviokompanije Laudamotion protestujuju u Beču nakon što nisu uspjeli pregovori sindikata i vlasnika kompanije Laudamotion Ryanair. Ryanair prijeti da će zatvoriti podružnicu ako se zaposleni ne odreknu dijela plate.

Zaposleni higijenskog tima iz DB (Deutsche Bahn) servisa u Hamburgu, čekaju dolazak voza na peronu stanice Altona.

Demonstranti i policajci sukobili su se u američkoj prijestonici Washington, DC. Protesti su proizišli nakon nasilne smrti Georgea Floyda.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)