Mostarom prodefilovala vozila iz prošlog vijeka

Sedmi međunarodni skup oldtimera Mostar danas je okupio oko 40 vozila, koja su obilježila automobilsku industriju prošlog vijeka.

Najstariji oldtimer izložen danas u Mostaru proizveden je pedesetih godina prošlog vijeka, a najmlađi 1976. godine. Svi vlasnicu su svoje automobile s ponosom predstavili kroz zanimljive priče na platou ispred Gradske vijećnice Mostara.

Nakon druženja, vlasnici zanimljivih automobila su prodefilovali  gradskim ulicama, te se upitali prema Blagaju, nakon čega se nastavlja druženje u jednom od mostarskih restorana uz dodjele nagrade.

Organizatori iz Oldtimer kluba Mostar kažu da su zadovoljeni odzivom učesnika, s obzirom na situaciju u zemlji i okruženju oko COVID-a 19.

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović tvrdi da se nije desila pandemija da bi danas u Mostaru bilo preko 120 oldtimera iz čitave regije.

Ali, bitno je, kako ističe, da se tradicija nastavlja i da su događaj održao.

“Mislim da je ovo jedni veći skup u BiH od kako su nastupile restrikcije. Otvorili smo sezonu, borimo se, iako na neke stvari ne možemo uticati. Prošle godine smo obišli cijeli Balkan i na svim destinacijama vršili promociju Mostara i Bosne i Hercegovine. Zbog toga sam uvjeren da bismo danas imali spektakl da se nije desila pandemija”, kaže Vidović.

Podsjeća da Oldtimer klub Mostar ove godine proslavlja deceniju rada i postojanja i jedini je ovlašten za organizaciju ovakvih događaja u Bosni i Hercegovini. Od nedavno su član svjetske organizacije FIA i partner UNESCO-a.

(NovaSloboda.ba)