Dimitrov pozitivan na koronavirus, u Zadru se družio i sa djecom

Nakon što je objavljeno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je nastupao na Adria Touru u Zadru, zaražen koronavirusom, Štab civilne zaštite Zadarske županije pozvao je sve koji su s njim bili u kontaktu da se jave epidemiolozima.

“Kako smo primili informaciju da je teniser Grigor Dimitrov, koji je u Zadru igrao na teniskom turniru Adria Tur pozitivan na koronavirus, molimo sve one koji su bili s njim u bliskom kontaktu duže od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom ljekaru opšte prakse”, navode iz te institucije.

Dimitrov je u četvrtak igrao trening utakmicu s košarkašima Zadra, gdje su učestvovala i druga teniska imena, Marin Čilić, Borna Ćorić, Novak Đoković i Aleksander Zverev. Đoković je bio blizak Bugarinu u duelima.

Isti dan, teniseri su otišli na Forum da se druže s desetinom djece i zaigraju tenis na trgu.

Turnir su, između ostalih, došli da pogledaju i premijer Hrvatske Andrej Plenković, selektorka Iva Majoli, košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i suprug Jakov.

Finalni meč Adria Toura teniskog turnira u Zadru, u kome su trebali da igraju Đoković i Andrej Rubljov, otkazan je nakon što je otkriveno da je Dimitrov zaražen koronvirusom!