U Mostaru otvoreno biračko mjesto za izbore u Srbiji

Na Izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije, koji se održavaju danas, građani Srbije po prvi put mogu glasati i u  Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru.

Konzulica i predsjednica biračkog mjesta u ovom gradu Marija Bakoč je u 7 sati otvorila biralište, a glasanje se završava u 20 sati.

Naglasila je da će građani Srbije moći da ostvare svoje biračko pravo, koji su se do 30. maja prijavili da će glasati prema mjestu boravišta u inostranstvu.

Republička izborna komisija Srbije objavila je da će se na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije u BiH glasati na 11 izbornih mjesta.

Glasačka mjesta u BiH su otvorena u Ambasadi Srbije u Sarajevu, generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci, Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru, Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata u Mostaru sa sjedištem u Drvaru, Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata u Banja Luci sa sjedištem u Trebinju.

Glasačka mjesta u BiH su otvorena i u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić” u Višegradu, Gradskoj upravi Doboj, Srednjoškolskom centru u Bratuncu, Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini, Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zvorniku, te u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Prijedoru.

NovaSloboda.ba