Borna Ćorić “pokupio” koronavirus

Nakon što je bugarski teniser Grigor Dimitrov u nedjelju navečer objavio da je covid-pozitivan testiraju se teniseri i organizatori Adria Toura.

N1 navodi kako su u ponedeljak ujutro tri nalaza bila pozitivna, među njima i test najboljeg hrvatskog tenisera Borne Ćorića.

Načelnik Štaba civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković izjavio je da je do sada više od hiljadu osoba vezanih za zadarski turnir podvrgnuto testiranju.

“Organizuje se smještaj, tzv. karantin,a u kome će biti smješteni igrači pozitivni na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi, otvorene telefonske linije”, rekao je Vicković.

Proteklih dana, Dimitrov je učestvovao na beogradskom i zadarskom turniru Adria Toura, a cijelo vrijeme bio je u kontaktu s brojnim teniserima, fanovim i organizatorima tih teniskih događaja.

Dimitrov je u subotu odigrao meč protiv Ćorića, nakon čega se nije dobro osjećao, te se povukao s turnira. U četvrtak je igrao trening utakmicu s košarkašima Zadra, koji su sinoć poslati u samoizolaciju.

Bugarin je učestvovao i na dječjem danu, gdje je igrao tenis s desecima djece, a bio je i na koncertu Gibonnija.

(Fena)