OC CZ HNK-a: U Stocu nema novozaraženih koronavirusom

Operativni centar civilne zaštite HNK-a prikuplja i obrađuje podatke o svim vidovima opasnosti koje mogu dovesti do prirodne ili druge nesreće. U skladu s tim, informacije koje zaprimamo od nadležnih institucija, objedinjujemo u dnevnu informaciju, koja je, uz ostale, dostupna medijima, navodi se u saopštenju OC CZ HNK-a.

“Budući da se danas pojavila informacija da je Operativni centar civilne zaštite HNK-a dostavio stari izvještaj, želimo javnost izvijestiti kako to nije tačno. Naime, Operativni centar civilne zaštite HNK-e zaprimio je jutros redovan izvještaj Operativnog centra civilne zaštite opštine Stolac, u kome je navedeno da na području opštine imaju 2 zaražene osobe virusom COVID-19, te da je 10 osoba u izolaciju. Takvu informaciju, zajedno sa svim drugim informacijama, unijeli smo u naš redovan izvještaj koji smo dostavili i medijima.

Zbog interesa javnosti, od Opštinske službe civilne zaštite Stolac zatražili smo pojašnjenje izvještaja koga smo jutros zaprimili u dijelu koji se odnosi na broj COVID-19 pozitivnih osoba. U odgovoru koji smo dobili, potvrđeno je da su u opštini Stolac 2 osobe COVID-19 pozitivne, o čemu je javnost već ranije upoznata, te se ne radi o novozaraženim”, stoji u saopštenju OC CZ HNk-a.

(NovaSloboda.ba)