Plenković će se danas testirati na koronavirus

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije bio u kontaktu sa zaraženim teniserima na teniskom turniru Adria Touru u Zadru, ali će se uprkos tome testirati na covid-19, izvijestio je glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

“Premijer Plenković je u subotu popodne na Adria Touru u Zadru boravio oko 45 minuta i nije bio u kontaktu sa zaraženim teniserima, Grigorom Dimitrovom i Bornom Čorićem”, izvijestio je Milić.

Dodao je da je Plenković tokom posjete Adria Touru kratko razgovarao s teniserima Novakom Đokovićem i Goranom Ivaniševićem, oko tri minute, a potom se pozdravio u prolazu s Marinom Čilićem, istakavši da nije bilo rukovanja niti bliskog kontakta.

“Premda nije bio u kontaktu sa zaraženima, ali s obzirom na situaciju sa širenjem zaraze u Zadru, premijer će se danas testirati na covid-19”, poručio je Milić.

Dio igrača Adria Toura i uži tim koji prati igrače, njih 22, sinoć su u zadarskom HZJZ-u testirani na covid-19, nakon saznanja da je bugarski teniser Grigor Dimitrov, takođe, pozitivan.

Rezultati su pokazali da su trojica, od kojih je jedan hrvatski teniser Borna Ćorić, pozitivni na koronavirus, objavili su danas organizatori Adria Toura.

Uz Ćorića, koji je igrao protiv Dimitrova, pozitivan je Marco Panichi, kondicioni trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

(Fena)