MUP HNK-a bogatiji za tri patrolna motocikla

Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda uručio je u srijedu u Mostaru tri nova patrolna motocikla policijskim upravama Mostar, Konjic i Čapljina.

“Riječ je o profesionalnim policijskim motociklima velike snage kakvi se voze u svim ozbiljnim policijama u Evropi i svijetu. Mislim da smo dobili vrhunske mašine, koji su trebali biti isporučeni još i ranije, ali zbog pandemije koronavirusa to se nije moglo realizovati”, rekao je Bevanda.

Podsjetio je da je kantonalni MUP prošle godine nabavio i tri skutera za navedene policijske uprave.

“Skuteri se koriste u Konjicu, Neumu i Mostaru, dok će se ovi motocikli koristiti najviše na magistralnim cestama i sasvim sigurno doprinijeće i podići bezbjednost saobraćaja na viši nivo”, kazao je Bevanda.

Cijena jednog motocikla bila je oko 30.000 maraka s porezom.

“Oprema je skupa, ova tri motocikla koštaju oko 90.000 maraka, ali policiji će značiti zaista mnogo. Policiju nastojimo opremiti što je moguće bolje, kvalitetnije i više. Iz godine u godinu, slika naše policije se mijenja i ona doista postaje moderno i kvalitetno opremljena i respektabilna policijska snaga”, istakao je Bevanda.

Potrebu za ovim motociklima iskazale su stanice za bezbjednost saobraćaja iz policijskih uprava Mostar, Konjic i Čapljina, a izbor tipa, marke i modela motora, kazao je Bevanda, uradila je komisija za javne nabavke, koja je bila formirana za obavljanje tog posla.

(Fena)