Predstava “Izgubljeno-nađeno” za najmlađe

Lutkarsko kazalište Mostar i ove sedmice, uz ograničen broj gledalaca, nastavlja uveseljavati mališane sa svojm predstavama. Ove sedmice, na rasporedu je predstava “Izgubljeno-nađeno”, a termini predstava su petak 26. 6. od 19 sati i subota 27. 6. u redovnom terminu od 11 sati.

U jednom malom gradu, na jednom malom kolodvoru živi Ana. Ona je veoma usamljena i nema nikoga, ali trudi se da svaki putnik nađe put do svog vlaka i da ništa ne zaborave. Jednoga dana neko zaboravi prtljag i Ana je odmah odnosi u sobu za izgubljene-nađene stvari, ne znajući da je to prtljag Mađioničara, u kojoj se nalazi iznenađenje. Kada se kofer zatrese i pojavi čarobna krijesnica, nastaje malo čudnovato biće (Džems). I tako je Džems došao na svijet. Ova priča govori o raznim nestašlucima radoznaloa čudnovatog bića Džemsa, kako on vidi svijet oko sebe i što misli. A sve to dovede do čarobnog prijateljstva.

Tehnika lutke koja predstavlja Džemsa zove se “Planšet”. To je lutka koju animiraju tri animatora, što omogućava mnogo animacijskih ostvarenja. Izuzetno je kompleksna, ali i prekrasna zbog mogućnosti različitih transformacija, likovnosti i oponašanja mimike čovjeka.

Predstava je namijenjena za djecu od 3 godine.

 U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Jadranka Popović Miljko, Ružica Borković, Anela Planinić i Tibor Oreč.

Cijena ulaznice je 3 KM.

(NovaSloboda.ba)