U Sloveniji potvrđeno sedam novih zaraženih u 24 sata

U Sloveniji je u zadnja 24 sata s 1222 testa potvrđena zaraza koronavirusom kod sedmoro ljudi, a nije bilo novih smrtnih slučaja među zaraženima, objavila je u srijedu slovenska vlada.

Aktivnih slučajeva zaraze trenutno je 55, u bolnici se od covida-19 liječi sedmoro pacijenata, dva više nego prethodnog dana, a od toga dvoje na intenzivnom odjelu, što je jedan teže oboljeli više nego prethodnog dana.

Ukupni broj dosadašnjih zaraza od početka epidemije sada iznosi 1541o nakon što je testirano 95.387 osoba. Broj umrlih među zaraženima ostaje 109.

Prošlog sedmice, u Sloveniji testiranjima je potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Početkom ove sedmice broj novih slučajeva varira.

Najviše novih infekcija – 13, potvrđeno je u ponedeljak, među njima najviše “importovanih” iz epidemiološki nestabilnih država u regiji. To naglo povećanje epidemiolozi pripisuju naknadnom potvrdom pozitivnih slučajeva s kraja sedmice, kad je testiranja, inače, znatno manje nego običnim danima, pa dio zaraza ostaje neotkriven.

Slovenska vlada danas odlučuje o mogućim novim mjerama kako spriječiti da se rast novih zaraza, koji je sada pod kontrolom, ne poveća.

(Fena)