Mariborski gradonačelnik negativan na covid nakon posjete Zadru

Gradonačelnik Maribora Saša Arsenovič izjavio je da se nakon povratka iz Hrvatske u srijedu testirao na koronavirus, budući da je bio na teniskom turniru u Zadru, te da je test pokazao da je negativan, prenijela je Hina lokalne medije.

Prvi čovjek Maribora boravio je u Hrvatskoj protekle sedmice, te je posjetio i Zadar, a kao nekadašnji teniski trener gledao je i zadarski teniski turnir Adria Tour.

Tokom turnira nije imao kontakta s organizatorima ili  igračima, a mečeve je posmatrao s VIP-tribine.

Nije imao nikakve simptome bolesti, ali se preventivno testirao u srijedu nakon povratka u Maribor, te se vraća na posao, piše mariborski list “Večer”.

Adria Tour, čiji je inicijator i glavni organizator najbolji svjetski teniser Novak Đoković, prekinut je u nedelju, uoči finalnog dvoboja u teniskom centru na zadarskom Višnjiku, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov objavio putem društvenih mreža da je testiranje, kome je podvrgnut u Monte Carlu, pokazalo da je pozitivan na covid-19.

Nakon toga su testirani svi igrači i osobe koje su dolazile u kontakt sa zaraženim bugarskim teniserom, a epilog je da su pozitivni na covid-19 Novak Đoković i njegova supruga Jelena, hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić, Đokovićev kondicioni trener Marco Panichi, trener Grigora Dimitrova Christian Groh, srpski teniser Viktor Troicki, koji je igrao na beogradskom turniru Adria Toura, te novinarka sportske redakcije HTV-a Mirna Zidarić.

(Fena)