Gradonačelnik Bešlić s ambasadorima o realizaciji infrastrukturnih projekata

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zajedno s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom i načelnicom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amirom Trbonja, primio je juče ambasadoricu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer, ambasadoricu Austrije Ulrike Hartmann, ambasadora Francuske Guillaumea Roussona i šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH Bojanu Urumova.

Gradonačelnik Bešlić goste je upoznao s realizacijom nekih infrastrukturnih projekata, koji su od velikog značaja za Mostar, ali i problemima u vezi s tim. Jedan od tih projekata je i deponija Uborak-Buđevci i pročistača otpadnih voda, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Gradonačelnik Bešlić zatražio je pomoć oko zbrinjavanja mulja s pročistača otpadnih voda, kao i pomoć za završetak projekta obnove i opremanja zgrade Muzičke škole na Musali, za što je potrebno oko 1,2 milionna maraka, a ambasadori su obećali konkretnu pomoć.

Ambasadorica Rauber Saxer izrazila je zadovoljstvo sastankom s gradonačelnikom i njegovim ssradnicima jer je, kako je istakla, ustanovljena želja da se riješe problemi vezani za deponiju Uborak, uzimajući u obzir vladavinu prava, primjedbe i nastavljajući dijalog sa svim stranama koje su uključene.

Ocijenila je kako su se usaglasili da su spremni podržati sve one koji se zalažu za rješenje problema na svim nivoima i iznalaženje konkretnih rješenja, stoji u saopštenju.

(Fena)