Četrnaesta predstava MTM-a u 30 dana nakon otvaranja vrata

Mostarski teatar mladih 27. maja otvorio je svoja vrata za publiku nakon dvomjesečne pauze. Od tada se redovno igraju predstave uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su propisane za ovu priliku.

Publika se vratila u teatar. Tome svjedoči i činjenica da su eMTeeM-a već dva puta, zbog interesa publike, igrali neplanirana izvođenja.

To se dešava i večeras, treći put. Naime, na današnji dan odigrali su prvu predstavu nakon pauze, a večeras na Memorijalnoj scveni 2532, s početkom u 20 sati, ponovo zbog interesa publike ponavljaju Aristofanov “Mir” u režiji Seada Đulića. Večerašnje izvođenje je 34. repriza ove antičke komedije, u kojoj igra skoro cijeli ansambl eMTeeM-a. Istovremeno, večerašnje izvođenje je 14. odigrana predstava u 30 dana nakon povratka publike u teatar.

“Obzirom da je eMTeeM nezavisan i nije finansiran niti od jednog nivoa vlasti kontinuirano igranje je jedini način opstanka. Ni u ova teška vremena niko nije pomogao nezavisnoj kulturi, a činjenice govore da upravo nezavisna kultura umnogome spašava obraz kulture”, navode iz ove teatarske kuće.

(NovaSloboda.ba)