Tegeltija testiran na koronavirus, rezultat negativan

Predsjedavajući VM, šef Kabineta predsjedavajućeg VM, vozač predsjedavajućeg VM, te pratioci predsjedavajućeg VM testirani su odmah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg VM bio u kontaktu sa licem zaraženim COVID-om-19.

COVID-19 potvrđen je kod četiri lica – uposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji su pratioci predsjedavajućeg Vijeća ministara. Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera koje su propisali epidemiolozi. Ostala testirana lica su negativna.

Od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa licem zaraženim virusom korona, predsjedavjući Tegeltija se nalazi u samoizolaciji. Sve zakazane aktivnosti predsjedavjućeg Tegeltije obustavljene su do rezultata drugog testa na COVID-19.

Testiranje na COVID-19 uradiće i svi zaposleni u Kabinetu predsjedavjućeg Vijeća ministara, prema mjestu prebivališta.

U skladu sa preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, vijeće ministara i kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona, među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH, saopšteno je iz Službe za informisanje VM BiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)