Zvanično: Pjanić novi član Barcelone

Ovu informaciju danas je službeno potvrdio katalonski div. U suprotnom pravcu će Arthur, a vrijednost Arthurovog transfera je 70 miliona eura, dok je vrijednost Pjanićevog transfera 60 miliona eura. Juventus će tako Barceloni doplatiti još 10 miliona eura.

Pjanić i Arthur će ostati u svojim ekipama do kraja aktuelne sezone, a već od početka naredne će zamijeniti dresove.

Naš reprezentativac je do sada u karijeri nastupao za Metz, Lyon, Romu i Juventus, a postaće drugi igrač iz naše zemlje, nakon Mehe Kodre, koji će obući dres Barce.

Ovim transferom, Miralem Pjanić je postao najskuplji fudbaler u istoriji bh. fudbala, te je na prvom mjestu pretekao Edina Džeku.

Pjanić se na društvenim mrežama emotivno oprostio od Juventusa:

“Diši Mire, ovo stalno se koji ponavljam u mislima, u odlučujućim trenucima igre.

I to stalno govorim sebi, dok pokušavam da napišem ono što trenutno osjećam.

Došao sam prije četiri godine da pokušam sve osvojiti. Jer čak i kada ne možete, to treba uraditi uvijek kao igrač Juventusa.

Bile su to četiri intenzivne godine, živio sam zajedno sa sjajnim profesionalcima, ali prije svega istinskim prijateljima, sa kojima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze, na korak od cilja.

To su bile godine u kojima sam sazrio kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je Edin odrastao, postajući prvi fan ovog tima, i gdje smo sa svojom porodicom izgradili najbolje uspomene iz našeg života.

Mislim da nikada neću moći da kažem dovoljno. Zahvaljujujem se porodici Agnelli, zahvaljujem se svim drugovima koji su ovaj put dijelili sa mnom. Hvala svim zaposlenicima i zaposlenicima koji su mi pomogli da se razvijam. Zahvaljujem se fanovima, koji su me svakodnevno osjećali posebnom.

Jer, ako postoji nešto što sam naučio, to je da nema dovoljno vremena da se zaljubim.

Na kraju je vrlo jednostavno: Ovu košulju nosite kao drugu kožu, uvijek dajte sve i, nikada nećete pogriješiti. Ali, sada imamo malo vremena za izgubiti i još puno toga za pobjedu do kraja sezone.

A onda udahni Mire, jer ono što vam se danas čini tako tužno, od sutra će biti sjajno sjećanje koje ćete nositi u srcu cijeli život”, napisao je Pjanić.