Svojim vlastitim glasom

Američka glumica Tracee Ellis Ross (47) odavno je iskoračila iz majčine sjene.

Kćerka legende soula Diane Ross je zahvaljujući televizijskim serijama, poput “Girlfriends” ili “Black-ish”, postala zvijezda u SAD. Za svoju prvu glavnu filmsku ulogu, namjerno je krenula maminim stopama. U šarmantnoj komediji “The High Note” koju je sad moguće vidjeti paralelno u kinima, i kao video na zahtjev, ona igra uspješnu pop zvijezdu koja se bori sa starenjem.

“Uvijek sam se osjećala ugodno na pozornici i sa mikrofonom u ruci”, rekla je Ross, koji sama izvodi svoje pjesme u filmu. “Zapravo sam oduvijek željela pjevati, ali zbog straha od poređenja s internacionalnom ikonom, kakva je bila moja majka, nikad se nisam usudila. I što sam duže to odlagala, to je strašnija postajala takva pomisao.”

Ross ne vidi paralelu između ne baš tako jednostavne dive u filmu i njene majke: “Igram svjetsku zvijezdu, ali definitivno to nije moja majka. Današnja muzička industrija nema gotovo nikakve veze sa onim što se događalo sedamdesetih i osamdesetih godine prošlog vijeka, kada je moja majka bila na vrhuncu karijere”.

Ali je uvijek bilo važno imati svoj vlastiti glas, a Ross ga definitivno ima.

(spiegel)

(foto Itaysha Jordan)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)