Džaferović primio umjetnicu Šehović i direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Suljagića

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio umjetnicu Aidu Šehović i direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emira Suljagića, koji su ga upoznali sa detaljima pratećeg programa u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Zaštićene zone UN Srebrenica“, saopštno je iz Službe zaodnose s javnošću Prdsjedništva BiH.

Poseban naglasak je stavljen na umjetničke projekte, kroz koje se čuva sjećanje na žrtve genocida.

Jedan od tih projekata je i „Spomenik sjećanja – Što te nema“, umjetnice Aide Šehović, koji će, nakon Tuzle, Haga, Venecijanskog bijenala, New Yorka, Toronta, Bostona, Istanbula i niza drugih gradova, ove godine u saradnji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra, biti postavljen u Srebrenici.

Predsjedavajući Džaferović je iskazao punu podršku cjelokupnom radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Predsjedavajući Džaferović je umjetnici Šehović simbolično uručio fildžan koji će biti dio postavke „Što te nema“ u Srebrenici.

S. R.

(NovaSloboda.ba)