Silver: Vjerujem da ćemo imati uslove za nastavak NBA lige

Čelnik sjevernoameričke košarkaške NBA lige Adam Silver uvjeren je da će sezona biti nastavljena, iako SAD bilježi povećanje broja zaraženih koronavirusom.

Silver je, ipak, svjestan da povećanje broja zaraženih među igračima može zaustaviti nastavak takmičenja, prenosi ESPN.

Planirano je da se NBA sezona nastavi krajem jula u Orlandu, a da li će do toga doći zavisiće od zdravstvenog stanja NBA košarkaša.

“Testiramo na dnevnoj bazi. Nemamo tačno određene brojke, ali ako se broj zaraženih igrača značajno poveća, naravno da ćemo odgoditi nastavak takmičenja”,izjavio je Silver.  

Vjeruje da će igrači biti sigurni u “Walt Disney World Resortu”, gdje se liga treba nastaviti, a gdje NBA namjerava provesti masovna testiranja na koronavirus.

Ekipa Denver Nuggetsa juče je zatvorila svoj trening centar, nakon što su dva igrača bila pozitivna na testiranjima na koronavirus. Prva zvijezda tima, Nikola Jokić, ranije je u Srbiji zaražen ovim virusom.

Brooklyn Netsi su juče otvorili svoj trening centar nakon što je nekoliko dana bio zatvoren, jer su igrači DeAndre Jordan i Spencer Dinwiddie zaraženi virusom “Covid-19”.

Florida je juče prijavila novih 6.000 slučajeva zaraze koronavirusom, pa je sada više od 150.000 osoba zaraženo u toj saveznoj državi.

Kamp u kome se NBA liga treba nastaviti biće u potpunosti zatvoren za javnost, a ulazak je moguć samo nakon testiranja na koronavirus. Silver vjeruje da će bezbjedonosne mjere obezbijediti nesmetan nastavak NBA sezone.

(Fena)