Platforma za progres prvi put na lokalnim izborima u BiH!

Prijavu za ovjeru Platforme za progres danas su u Centralnu izbornu komisiju dostavili predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres Lana Bečiragić i predsjednik političke organizacije Mirsad Hadžikadić.

„Postojimo 19 mjeseci, u izgradnju Platforme uloženo je mnogo truda i rada, a ovaj dan je za nas veliki događaj i mali korak ka velikim lokalnim promjenama. Ovom prilikom bih se zahvalila svim predsjednicima regija, aktivistima, simpatizerima na više nego uspješnoj realizaciji aktivnosti u proteklom periodu“, kazala je Lana Bečiragić, predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres.

U skladu sa odredbama Centralne izborne komisije, Platforma za progres je za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine prikupila 9.158 potpisa podrške.

„Ponosni smo na podršku građana i građanki Bosne i Hercegovine koju smo dobili prilikom prikupljanja potpisa. Prijavili smo učešće na izborima u 38 izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini“, naglasio je Mirsad Hadžikadić.

Platforma za progres osnovana je u novembru 2018. godine nakon Opštih izbora, a danas broji nešto više od 7.000 članova iz Bosne i Hercegovine i dijaspore.

(NovaSloboda.ba)