Dani Teatra mladih: Večeras o ovisnosti

Pod motom “Uživajmo u životu i teatru zajedno, jer eMTeeM je dom za sve generacije”, već šest dana u Mostarskom teatru mladih održavaju se 34. Dani teatra mladih, retrospektivni festival prošlosezonskih premijera i najgledanijih predstava.

Večeras, u utorak, 7. jula, na Memorijalnoj sceni2532 sa početkom u 20,30 sati, publika će imati priliku pogledati predstavu teatra u obrazovanju “Hoću letjeti”. Biće to 19 izvođenje ove interaktivne predstave, koja u svoj proces i traganje za riješenjem problema koji otvara direktno uključuje kompletnu publiku. U tome i jeste njena draž i izazov. Predstava problematizuje pitanja ovisnosti, sa posebnim akcentom na mlade. Na ovogodišnjim Danima teatra mladih data je posebna pažnja ovim malim teatarskim predstavama koje svojim društvenim angažmanom značajno utiču na odgoj djece i mladih ljudi.

Pored ove predstave za publiku koja nas ne može pratiti uživo za večeras nudimo našu predstavu o odrastanju “Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija”. Predstava se može pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=TK5pxpTUmeY&t=7s.

(NovaSloboda.ba)