Donirana literatura Univerzitetskoj biblioteci

Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru organizovala je i implementirala akciju povećanja knjižnog fonda Univerzitetske biblioteke. Knjige su se mogle donirati svakim radnim danom u kancelariji Unije studenata ili direktno u prostorije biblioteke, a akcija je prvobitno počela u martu mjesecu neposredno prije pandemije koronavirusa – COVID-19, međutim zbog vanrednih okolnosti održana je u junu.

U akciji je učestvovao veliki broj kolegica i kolega studenata, građana, ali i nastavnog osoblja, i danas je sav prikupljeni knjižni fond uručen menadžmentu Univerzitetske biblioteke.

Tokom današnje posjete, izraženo je obostrano zadovoljstvo realizovanom akcijom, uz nadu da će ova i ovakve akcije biti nastavljene i u budućem periodu, s obzirom da je literatura nešto što je uvijek potrebno, a donirane knjige biće od koristi studentima, građanima, ali i profesorima.

Akcija povećanja knjižnog fonda je samo jedna u nizu od aktivnosti, projekata i inicijativa koje provodi Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

(NovaSloboda.ba)