U Banja Luci lišeno slobode devet aktivista “Pokreta pravde”

Banjalučka policija lišila je slobode devet aktivista neformalne grupe pripadnika i aktivista političke partije “Pokret pravde” zbog, kako su saopćili, kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili da su sinoć u 18,20 sati slobode lišili osobe inicijala S. G., M. M., A. V., M. K., K. Ć., G. B., Ž. S., Z. Š. i E. K. jer su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda – Odjeljenje za prekršaje Banja Luka.

Ove osobe juče su se okupile na glavnom banjlučkom trgu, gdje je bila najavljena konferencija za novinare neformalne grupe građana “Pravda za Davida”.

Iz policije su naveli da su privedeni, jer su i pored upozorenja da nije dozvoljeno javno okupljanje odbili da se raziđu, nakon što su došli ispred zgrade Policijske uprave Banja Luka.

U saopštenju se naglašava da organizator ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrativne službe grada Banja Luka za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine.

(Fena)