U Mostaru od ponedeljka počinje evidentiranje adresa

Grad Mostar obavještava vlasnike ili korisnike kuća, stanova i poslovnih prostora na području grada da će se od 13. jula do 30. septembra obavljati evidentiranje postojećih adresa, odnosno ulice i kućnog broja.

Evidentiranje adresa provodi se u svrhu uspostavljanja adresnog registra, što će u konačnici omogućiti korištenje podataka o adresama u svakodnevnom životu (hitna pomoć, vatrogasci, dostava pošte, taxi služba, mogućnost GPS navigacije i slično), kao i kod različitih administrativnih procedura. poput prijave prebivališta građana, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Adrese će evidentirati povjerenici mjesnih zajednica u saradnji s zaposlenicima Gradske uprave i Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Ovim putem, pozivamo vlasnike ili korisnike nekretnina na saradnju s povjerenicima mjesnih zajednica u smislu pristupa objektima, kao i davanja potrebnih informacija koje će biti tražene od njih kako bi oni mogli pravilno izvršiti evidentiranje adresa sukladno Zakonu o načinu označavanja i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva”, stoji u saopštenju.

(Fena)